Anti-geweld

Partnergeweld is onaanvaardbaar, maar komt helaas toch nog te vaak voor. Daarom voeren de vrouwenorganisaties VIVA-SVV, zij-kant en de beweging tegen geweld – vzw Zijn elk najaar een preventiecampagne tegen partnergeweld.

Partnergeweld is elke vorm van lichamelijk, seksueel, economisch of geestelijk geweld binnen een relatie. Het komt overal voor, ongeacht je leeftijd, opleiding, beroep, geloof, seksuele voorkeur of in welk land je geboren bent. Het is een maatschappelijke problematiek waar we samen tegen moeten optreden.

Zo willen we de samenleving bewustmaken over het thema, het taboe doorbreken en de problematiek bespreekbaar maken. Op deze manier is het ook de bedoeling mensen te informeren en door te verwijzen naar slachtoffer- en daderhulp.

VIVA-SVV vzw, dat zijn vrouwen met goesting! Samen ontdekken, samen leuke dingen doen. Of gewoon, samen lekker vrouw zijn. Omdat we er zin in hebben. Met of zonder het gezin. Samen komen we op voor wat jij belangrijk vindt. We vertolken jouw stem op lokaal, provinciaal en Vlaams niveau. Ontdek er meer over op www.viva-svv.be of onze Facebookpagina.

Acties